OШ Јанко Веселиновић - Шабац

Вести

Јанковци у Народној скупштини

Ученици ОШ“Jанко Веселиновић“ су у суботу, 10.октобра ,посетили Народну скупштину Републике Србије у Београду. Повод је,већ четрнаест година заредом, манифестација Креда црта маштом у организацији „Деца Палилуле“, а под покровитељством председнице Народне скупштине Маје Гојковић. Наши домаћини били су Бранислав Јовић ,председник организације „Деца Палилуле“ и потпредседник скупштине, Владимир Маринковић. Око четиристо деце из основних школа и вртића широм Србије, са Косова и Републике Српске седело је у посланичким клупама тог дана.

Након првог дела програма у ком смо видели и чули награђене песнике, певаче и играче фолклора, деца су писала своје поруке народним посланицима о томе шта би требало за њих да ураде. Пошто је киша онемогућила цртање кредом на платоу испред зграде скупштине, свако дете је цртало рад на тему по слободном избору. Радове ће прегледати стручни жири, а најбољи ће бити награђени.

И ове године децу је нарочито развеселило присуство Миње Суботе који је, уз подршку свих присутних, отпевао неколико својих песама и добио плакету Најбољи пријатељ детета.

аутор: Дарија Теодоровић Мирковић

Јанковци у Народној скупштини
 
 
 

Вести