ОШ "Јанко Веселиновић" Шабац    

Вести

23. Jun. 2016Рекреативна настава на Тари

У оквиру програма Рекреативне наставе ОШ,,Јанко Веселиновић“ у јуну је организована рекреација и анимација ученика другог и четвртог разреда у хотелу ,,Бели бор“ на Тари.

Свако пре подне проводили смо у шетњи. Посетили смо етно кућу, манастир Српских Светитељa и организовали излете. Како бисмо сазнали о флори и фауни Таре ,гледали смо филм о НП ,,Тара“ чији је аутор Јован Мемедовић. Посебан утисак на нас је оставио резерват природе,, Црвени поток“ у коме се налази чувени локалитет ,,Тепих ливада,, У тресетним наслагама ливаде која је јединствена сачувана су фосилизована поленова зрна која чувају податке о историји биљног света Таре о коме смо много тога чули. Заовинско језеро је оставило на нас снажан утисак. У хотелу Оморика уживали смо у посластицама, а Јеремичак је био место које нам је било омиљено за игру у природи. Шетали смо стазама здравља. Овим садржајним и веома занимљивим шетњама, упознавали смо природне лепоте Таре.

У подневним часовима упражњавали смо различите спортске активности на спортским теренима и игралишту.

Вече је било посвећено занимљивим анимацијама и ђускању у дискотеци. Радо смо учествовали у маскембалу, играма без граница, шиз фризу,мушичким играма као и креативним забавама на којима је свако имао прилике да искаже свој таленат.

И на крају бескрајно смо уживали у чарима Мокре горе,Кустуричином етно селу ,,Мећавнику“ и вожњи ,,Шарганском осмицом“ што је надалеко чувена атракција. Остаје да се надамо да ћемо се једном вратити овде и евоцирати успомене на ове предивне тренутке.