OШ Јанко Веселиновић - Шабац

Огласна табла

Упис у први разред за школску 2017/2018. годину

Наша школа има дугогодишњу традицију и с поносом школске 2017/2018. године уписујемо 124. генерацију ученика првог разреда.

Према Закону о систему образовања и васпитања у први разред се уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. Тако се школске 2017/2018. године уписују сва деца рођена од 1. марта 2010. године до 1. марта 2011. године.

У први разред се може уписатии дете млађе од шест и по година уколико психолог процени да је спремно за похађање наставе, али и касније од прописаног рока, ако постоје оправдани разлози за то (на пример, болест детета - ученика ).

Упис у први разред основне школе званично траје од 1. априла до 31. маја, али родитељи могу децу да упишу најкасније до почетка нове школске године. При упису родитељи будућег ђака треба да обавесте секретара ако су заинтересовани за учешће у Пројекту бесплатних уџбеника. За упис у школу родитељи треба да донесу неопходну документацију и тада ће бити заказан датум и време тестирања детета.

Тестирање спроводе психолог и педагог у школи. За тестирање је потребно само ослободити дете непотребног страха и понети добро расположење.

Одељењске старешине првог разреда су учитељи богатог педагошког искуства.

Добродошли у нашу школу!

ОШ "Јанко Веселиновић" 
Карађорђева 48, Шабац

УПИСУЈЕ

децу у први разред за школску 2017/2018. годину

УПИС ПОЧИЊЕ 1. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ

Услов за упис испуњавају:

  • деца рођена од 1. марта 2010. године до 1. марта 2011. године

Потребна документа:

  1. Извод из матичне књиге рођених
  2. Потврда предшколске установе
  3. Лекарска потврда
  4. Пријава пребивалишта

За децу 1. и 2. разреда школа организује продужени боравак.

 
 
 

Огласна табла